Terapia E.R.P

In ce consta terapia ERP?

Indiferent de tema cu care te invaluie tulburarea ta obsesiv-compulsiva, procedura este aceeasi.

In momentul in care esti confruntat cu gandul obsesiv trebuie sa previi reactia si sa nu ii dai atentie.

Nivelul de anxietate va urca la extrem, te vei simti in pericol, vei simti o pornire urgenta sa faci compulsiile si sa dai toata atentia gandului obsesiv.

NU. De data asta REFUZI REACTIA.

Suna simplu dar este extrem de greu, mai ales daca suferi de o forma severa de T.O.C. La inceput, reactia vine automat cand esti confruntat cu gandul obsesiv care iti produce frica, dar ulterior mingea este la tine. Ai puterea sa alegi si sa decizi ca nu vei mai da atentie gandului si ca nu vei mai duce la capat nicio compulsie si niciun ritual.

Indiferent de ceea ce iti spune tulburarea obsesiv-compulsiva tu trebuie sa ramai ferm pe pozitie. Iti poti repeta in minte fraze precum „Nu ma intereseaza, aleg sa fac lucrurile diferit” sau „Nu-mi pasa, vreau sa ma vindec, stiu ca este fals.”

Este important sa adopti crezul sa ceea ce T.O.C iti spune este o minciuna si ca nu poti castiga niciodata facand compulsii peste compulsii si ritualuri zilnice. O sa vrea tot timpul mai mult de la tine si singura metoda sa invingi este sa nu joci.

Data viitoare cand esti confruntat/a cu un gand care se incadreaza  in tema tulburarii tale obsesiv-compulsive REFUZI REACTIA. Las-o sa iti spuna ce vrea, tu alege sa iti traiesti viata paralel gandului indiferent cat de greu iti este.

Nu te teme daca anxietatea va urca la cote extreme, este normal. Ai reactionat tot timpul pana acum si brusc ai schimbat macazul. Schimband macazul si refuzand reactia iti vei remodela creierul, la propriu! Creierul va invata ca nu este niciun pericol si nu iti va mai trimite ganduri obsesive, fiindca nu mai are de ce sa o faca. Daca tu continui sa reactionezi T.O.C va deveni din ce in ce mai severa, asa ca este foarte important sa incepi sa faci ERP astazi, acum.

Poti sa te vindeci complet!