In vindecarea tulburarii obsesiv compulsive NR. 1 ESTE PERSPECTIVA

Pe principiul ” Am esuat de 4005 ori” sau „Am gasit 4005 moduri care nu functioneaza” (ambele sunt adevarate, alege ce vrei!) vreau sa intelegi cat de importanta e perspectiva pe care o adopti.

Lucrul acesta este indeosebi valabil fiindca OCD nu este real. Niciodata gandurile nu sunt reale, dar mereu SE SIMT reale. Deci vindecarea de T.O.C este 90% legata de perspectiva pe care tu o adopti.

Asta construim pe parcursul celor 2 luni de terapie.

O perspectiva solida, o fundatie, un pod care te trece de pe malul supravietuirii catre malul celalalt – unde viata nu se supravietuieste…se traieste.

Asadar, ce vreau sa stii este ca in OCD poti incerca 1000 de tehnici. Toate pica, daca perspectiva nu e cea buna. Nu exista inlocuitor pentru un psiholog care INTELEGE ce simti.

Iti spun asta in caz ca esti in postura de a nu avea speranta. Se poate si altfel.

De asta scriu acest blog, de asta mi-am impartasit povestea, de-asta practic meseria pe care o practic – pentru ca exista viata dupa teroare.

Exista acea pace care in OCD tine pana la urmtorul trigger. Poti fi in comfort permanent in mintea ta, nu este o iluzie sau ceva intangibil.

Acea stare de relaxare permanenta si zero anxietate – EXISTA.

Si te asteapta dincolo de OCD. Nu trebuie sa fie perfect, trebuie sa fie optim (am vorbit ca un adevarat INTJ ce sunt.😋)

Daca vrei sa incepi chiar in momentul asta sa schmbi ceva, hai sa o facem.
Si-asa cu OCD nu ajungem nicaieri, doar stim.

Iti las mai jos cele trei moduri standard de a raspunde diferit la urmatorul gand intruziv si postarea unde ai toate detaliile pentru terapia ce se intinde pe o perioada de 2 luni si duce la vindecarea permanenta a tulburarii obsesiv-compulsive.

O zi cat mai frumoasa.

Standard-3 – cele 3 moduri de raspuns la OCD

Terapie pentru vindecare – contact, info

Publicat de

CrisTiana Mane - psiholog OCD, terapie Toc

Ocd se vindeca!

Lasă un comentariu